Alla inlägg under mars 2009

Av Ulrika Skoog - 22 mars 2009 09:21

Ginza ligger kvar på 36,6 grader...ser allmänt besvärad ut, vill inte äta eller dricka. Följer med ut och sköter om, vill sedan direkt upp till sin valplåda....

Av Ulrika Skoog - 22 mars 2009 06:54

Ginza hoppade över sin kvällsmat igår, förutom de små köttbitarna där i ville hon inget ha!! Tog tempen och den visade 37,7 som "vanligt" sen tillbringades kvällen i soffan mellan mig och Jens. Hon var inte riktigt som hon brukar, inte alls lika på hugget när vi satt där och mumsade lördagsgodis. Sängdax och tempdax vid 23.30, då hade den skjunkit ner till 37,2...

Natten har sedan varit allt annat än sovandes för mig ;-) men det hör ju till och pirret i magen är härligt. Tempen visade 36,9 vid 02.30 och nu vid 06 är den nere på 36,6. Ginza har för övrigt varit lugn och varit väldigt glad att jag kommit och pysslat extra med henne, hon är ju så söt.

Jag tänkte att jag skulle ge Ginza lite extra fin frukost idag så jag gjorde en omelett, men tro det eller ej, hon gick bara fram, luktade och gick tillbaka och la sig....nått är på gång.

Oh så spännande så jag nästan spricker.

Av Ulrika Skoog - 21 mars 2009 13:01

Idag åkte då måttbandet fram för att se hur omfånget på Ginzas magen vuxit......är ni med??? Hela 60 cm mäter hon, oj!! Startade på 38 cm.

Tempen tas med jämna mellanrum, än så länge på stadiga 37,7 grader...men den som väntar på något gott...



Av Ulrika Skoog - 20 mars 2009 23:15

Lilla tjocka Ginza....undra vad som döljer sig där inne, själv tycker hon att hon är minst lika stor som en strandad val!! Det knuffas och bökas omkring där inne mest hela tiden.

Hon är iaf väldigt glad över att visa upp fina magen.


Ginza börjar närma sig slut målet nu, jag trodde det skulle bli valpar imorgon men nja det verkar det inte som just nu. Jag är helt kass på att gissa vilken dag och hur många det blir, vad tror ni??


Nu kallar sängen...sov gott!

Av Ulrika Skoog - 18 mars 2009 10:09

Ja jag har varit jätte dålig på att skriva här, men det har varit mer rörigt än vanligt. Oskar åkte på maginfluensan, men tack o lov är han bra igen.


Ginza skulle ha varit badad och fotad, men med fullt upp av sonen så har det inte blivit av än... Hon mår iaf väldigt bra, äter, sover och njuter i fulla drag av vår solen och att rulla sig och tjocka magen på gräsmattan.

Överallt läser man att högdräktiga tikar ska ha små portioner mat flera gånger om dagen, men det funkar inte på henne, då blir hon helt otillfredsställd och bara leter mat. Så hon får sin mat två gånger om dagen som vanligt ungefär :-)


I fredags hade vi sista valpspekulant besöket innan valparna kommer, himla kul att träffa dom man pratat med i telefon. Det är alltid lika spännande att få reda på varför just dom vill ha en bedlington terrier.... Finns nästan alltid en speciell historia bakom valet av ras.


Idag väntar en cykelrunda med "Elvan", Ginza får stå över, men det verkar hon inte bry sig om...gillar mest att ligga på soffan eller valplådan ändå!

Sen rullar det vanliga vardagslivet på fast med extra pirr i magen då nedräkningen börjat.....


Må gott i vårsolen...

Av Ulrika Skoog - 12 mars 2009 09:58

I söndags hade vi besök av eventuell valpköpare, Ginza och Elvis som vet exakt när folk bara kommer för deras skull skötte sig utmärkt!! Ginza kelar ju visserligen med alla men Elvis som inte är den keligaste i världen var otroligt givmild :-) och visade också upp alla sina leksaker och tuggben.

Dom var helt klart värda extra goa saker till kvällsmat sen..


Annars har veckan varit lugn än så länge, Ginza har flyttat upp på ovanvåningen i valplådan och det var inga som helst problem. Nu har jag henne nära mig.


Måste mäta och fota henne idag!! Påminn mig gärna!!


Åter till verkligheten...må gott!

Av Ulrika Skoog - 6 mars 2009 09:36

Igår torsdag var det då dax för bedlington terrier på världens största hundutställning CRUFT`S. Bäst i Rasen blev underbart vackra Rivendown Rohan Ash, även kallad Lilly, domare var Mrs P Morton.

Uppfödd och ägd av Richard och Wendy Scorah.

Jag har träffat dom båda två ett par gånger och sett deras hundar på Cruft´s, deras bedlington är friska, rastypiska och väldigt bra mentalt.

Förutom detta så finns ju så klart vackre Riven hos Hanne, dvs Rivendown Gandalf The Grey som också är pappa till vår gemensamma tik Tindra....

Så man kan väl säga att jag gott nock kan vara extra stolt över Lilly´s BIR :-)

Direkt rapporterna tackar jag för, Hanne!


Tänk vilken känsla att vinna där, måste vara helt galet faktiskt, det är ju mäktigt att bara vara där...att sedan springa där i ringen....ja hjälp vad nervös jag skulle vara. Hmmm kanske någon gång är man där och visar.

Vem vet??


Tillbaka till verkligheten. Allt lunkar på här hemma, Ginza blev badad och klippt igår!! Hon är ju så duktig min lilla dam, så snäll och tålmodig har hon blivit. Magen putar mest åt alla håll och tuttarna är stora som hallon. Mätte magen och den var 53 cm tjock! Längtar galet mycket efter att se vilka som döljer sig där inne. Ginza själv verkar må bra, lite trött, seg och illa mående är hon väl. Men får hon bara vara med och framförallt ligga på soffan och få tjocka magen kliad så är hon nöjd!!

Dock får jag säga att det känns som om jag har fått en labrador här hemma, ja herre gud vad hon äter. En halv gurka rullade ner på golvet igår och snabbt som tusan var hon där för att käka upp den. Hon bryr sig inte om det är gurka eller kött, ALLT äts med samma fart och glädje!! När Oskar äter något får man vara med för hon bara tar saker direkt ur handen på honom....tack o lov är han ju så van så han klarar det där ganska bra!


Må gott där ute, vi hörs snart igen!



Av Ulrika Skoog - 3 mars 2009 10:30

Ja så var det tisdag igen, helgen traskade på i ett fasligt tempo som vanligt. Melodifestivalen var ja vad ska man säga, obegriplig operasång och små pojkar som sprang om kring ;-) Tror jag nöjer mig med det.


Vädret bjöd på mycket ute tid, strålande sol och alldeles torrt. Men säg den lycka som varar igår tok regnade det hela dagen och idag hänger det i luften än så länge!!


Undra så hur många små busfrön det finns i Ginzas mage, ha inte mätt henne igen får ta och göra det ikväll... Undra så vilka färger det blir. Elvis är ju blå och har blått bakom sig, Ginza är blå och tan, med blått, sand och blå och tan bakom sig!! Hmm spännande värre. Själv tror jag på bara blått men det hade varit väldigt kul med just blå och tan. Inte för att det gör så stor skillnad på den vuxna hunden, nej det gör mest valparna helt galet söta!! Ginza var från dag ett tok söt, nej då jag är inte alls partisk!! Se bilden ovan, så förstår ni ju själva....


Tvi och fy så orättvist, i morgon åker Hanne till Cruft´s...jag har varit med en gång och det var en helt otrolig upplevelse. 98 bedlington terrier blev bedömda, underbara vackra engelska hundar... Men i år blir det ingen englandsresa inte!! Och nej jag är inte alls tokigt galet avundsjuk....



Det blir ju dock vad det blir....hmm kanske skulle man ta de två omtalade på en runda i skogen innan regnet kommer igen...

Ovido - Quiz & Flashcards