Alla inlägg under februari 2009

Av Ulrika Skoog - 28 februari 2009 16:30

Oj vad veckan har gått fort. Tiden bara springer iväg, ganska skönt faktiskt speciellt med tanke på allt underbart som väntar, vår, värme, sol, valpar....bebis. Härligt!!


Cykel och promenad turerna går lite långsammare än vanligt, Ginza är lite trött men tycker att det är kul iaf. Hon är dock hungrig, ja helt galen i allt vad mat heter. Jag försöker att inte "mata på" henne, men idag åt hon tom kol ifrån kaminen...helt tokig!!


Kul är att jag fått mycket gensvar på den här kullen, nästa helg väntar ännu ett besök från en spekulant, får försöka hinna med det innan det är "besöksförbud" för nya människor och hundar.


Idag den 28 fyller Ellenor 25 år som inte bara en underbar vän utan även ägare till Melker, Optimal Flex Addicted. Stort grattis till dig!!

Lycka till imorgon!! (ja du vet vad jag menar ;-)


Nu ska jag återgå till lite små pyssel för att sedan, ladda inför kvällens deltävling i melodifestivalen...

Av Ulrika Skoog - 25 februari 2009 20:47

Jo minsann lite vår är det allt nu, sol och fågelkvitter...underbart!!


Ginza har fått fina magen mätt idag, den mäter 48 cm, söt som socker är den lilla bulan. Ginza som i vanliga fall har en riktig getingmidja och en lång sådan börjar mer och mer se ut som en limpa ;-) Jens gissar på tre valpar, själv vet jag inte om jag vågar gissa. Har ju ingen erfarenhet på Ginza i det här sen innan. Jag hoppas på fler än en iaf!! Men huvudsaken är att det går bra. Det är ju 3,5 veckor kvar till det är dax.

Någon annan som vill gissa??


Tills vi ses eller hörs, ha det gott!



Av Ulrika Skoog - 23 februari 2009 10:36

Ja då var helgen över...gud vad tiden går fort! I fredags blev det inte mycket av med städningen, nej jag och Oskar satsade på att baka en rejäl omgång med kanelbullar istället :-) Mums!


I lördags då var det dax för valp utställning i Hässleholm, närmare bestämt i Qupolen. Hanne hade anmält Foppa, som är efter Cello och Tova!! En jätte stilig ung herre som alldeles säkert kommer att röja loss i utställningsringarna! Jag som är en riktig svagis för huvud föll så klart för hans fantastiska huvud och klockrena bett.

Han behöver bara lite mer självförtroende, detta var hans debut och det är inte lätt med alla nya intryck.

Kul var det iaf att komma iväg och framförallt flamsa och tramsa med Hanne några timmar. Länge sen vi sågs och det var utställning iaf!!

Nu har jag inte så mycket och visa då Ginza är dräktigt men det har också varit svårt att hitta domare på de svenska utställningarna som jag har känt varit värt att anmäla för! Kasta pengarna i sjön när man redan vet att den och den domaren inte gillar ens hund är ju helt kass....men vi kommer igen till sommaren...


Igår gjorde jag inte så mycket, lite plock blev det som vanligt. Mina fogar och annat var inte helt överens med mig igår, tack o lov kunde jag inta soffan och se Svante Johansson vinna en världscupsseger i hästhoppning. Så sällan jag ser en hel tävling, men det är verkligen imponerande!!


Men våra lurviga fossor dvs hundarna är det bara bra, Ginza är lite dryg och behöver ut och kissa mest hela tiden...men jag känner igen mig själv i det, jisses vad det trycker på.

Igår kom då mer snö och det var rena rama blöt snön som bara blev slask...tvi!!

Hoppas, hoppas att den så hett efterlängtade våren snart kommer!!


Nu ska jag åter till verkligheten...ha det gott!

Bilden ovan är lilla fröken bus!! Dvs Ginza ;-)

Av Ulrika Skoog - 20 februari 2009 10:21

Igår kom det mer snö...suck!! Visst det är fint och ljust och bla bla bla men det är vår jag vill ha, härlig sol, fågelkvitter, snödroppar, tulpaner osv.


Tack o lov innebär helgen lite uppiggande, imorgon bär det av till Hässleholm för att gå på valp utställning, Hanne kommer att vara där och visa vad jag förstår mycket stiliga Foppa!! Vi får väl se om jag håller med ;-) Hässleholm anordnar trevliga utställningar i lilla kupolen, sist jag var där var för att visa Melker (Optimal Flex Addicted) ja herregud det är två år sedan!!


Idag vill hundarna knappt vara ute för snön som kom igår är riktig kramsnö...med hela benen fulla med snöbollar undviker de så länge dom kan att gå ut ;-) Ginza kör en taktik var gång hon går ut...tre-stegs-taktiken har vi döpt den till...ja varför i hela världen hon tycker det är bättre att gå på tre ben i snön har jag ingen aning om!! Hejdlöst kul ser det ut iallafall!!


Nu ska det återgås till vardagen, tvätt, städ och kanske bak står på schemat!! Ha det gott i vinter kylan!


Bilden ovan är på Elvis från 2006, då var det också mycket snö för att vara här iaf!!


Av Ulrika Skoog - 18 februari 2009 11:27

Ginza fick fina magen mätt igår...44 cm blev det! Tycker dock hon känns tjockare än vad måtten visade...men men det blir vad det blir!! Absolut tror jag att hon är dräktig, speciellt efter samtal med en mycket god vän och uppfödare nämligen Hanne som intalade mig om att jag faktiskt skulle sluta oroa mig för att hon skulle gå tom, hon visar ju alla tecken på dräktighet!! Tur att jag har Hanne, inte alla uppfödare är så benägna att dela med sig av sin kunskap och erfarenhet. Det är synd att uppfödar-världen är så väldigt ensam på något vis, sällan man känner att man vill varandra väl utan det är mycket missunsamhet och skit snack! Tänk om vi istället hade fokuserat på rasen som vi har gemensamt och arbetat för för den....ja ja det är väl önske drömmar. Jag står för det jag gör och gör det jag tror på!! Nämligen föder upp hundar med fokus på sundhet!!


Igår var jag ute och cyklade med hundarna, Ginza som i vanliga fall springer som en galning tog det ganska lugnt och sprang mest runt mig. Ja alltså jag cyklar där jag kan släppa dom lösa :-) Elvis som sprang som en galning och undrade varför Ginza inte hängde på, han försökte få henne och leka men nej hon ville inte riktigt!! Annars är hon ju aldrig bang för att springa och skälla, bitas och härja. Hon är sig helt enkelt inte sig lik...


Ha det gott i stuge värmen....


Av Ulrika Skoog - 15 februari 2009 20:35

Ja kors i taket snön ligger kvar, en hel del minusgrader gör att den faktiskt stannar....hundarna kör bedlington race i lös snön...en härlig syn.

Oskar åker pulka i backen och föräldrarna tittar på. Kan faktiskt tom jag gå med på att ha snö när det är så här "torrt".


Ja helgen är snart slut tyvärr, men den har varit himla mysig. Igår var det ju alla hjärtans dag, ja vi är ganska glada i högtider här hemma. Så Oskar fick lego, sambon choklad och spel, jag fick ett halsband och hundarna fick nya pip-lek-bollar. Elvis blir som valp igen med saker som piper springer runt och biter i den så alla får tinnitus...men tack o lov så varar det inte så länge förrän han har bitit hål. Ginza piper inte så mycket utan hon mer apporterar. Hon till skillnad från Elvis älskar att springa och hämta saker.


Ginza har rundat på sig tycker jag...hmm, men ska lugna mig att mäta till imorgon eller tisdag! Förstår att ni är nyfikna, det är jag med kan ni tro ;-)


Nu ska vi kolla lite film och kela hundarna i soffan!!

Ha en underbar söndags kväll!

Av Ulrika Skoog - 11 februari 2009 16:58

Ja alltså jag hade tänkt skriva om sol, fågelkvitter och snödroppar....men från strålande solsken har vi idag vinter, men en dryg decimeter snö!!

Inte alls vad jag hade önskat, nej fy jag hade hoppats på vår nu...men det dröjer visst lite till!!

Som jag sagt till flera idag, kunde vi vara utan snö i december så kan vi absolut vara utan den nu....


Iallafullafall så tror jag att Ginza är dräktig, hon mätte igår 41 cm runt magen och tuttarna är som geléhallon, ja sådär söta röda.....annars är hon tröttare, hungrigare och konstigare än vanligt!! Jo jag menar hon skäller och morrar helt utan anledning, hel knasig men så söt!

Så nu tror jag att vi kommer att ha valpar i huset i slutet av mars.

Hon blev igår "renoverad", hon var så duktig och tålmodig...bad, klippning, klor och öron stod på schemat.

Så kvällen igår tillbringades på soffan med en alldeles mjuk och härligt doftande Ginza!


Nu ska jag bygga snölykta med sonen, tur att någon blir road av snön :-)

Ha det gott tills vi ses och hörs igen..

Av Ulrika Skoog - 3 februari 2009 20:17

Hej hej!!

Första dagen det känns som om att det vänder, jag mår verkligen mycket bättre! Har ätit antibiotika sen i söndags och känner faktiskt att jag är på rätt väg....UNDERBART!!


Nog om mig, idag åkte måttbandet fram, Ginza mäter 38 cm runt magen....ja precis efter de sista revbenen. Det känns som om hon är dräktig, äter som en häst, (husses fingrar höll på att ryka med när hon fick pannkaka), kelar mer än vanligt och är tröttare och lugnare än vad hon är i vanliga fall. Hoppas hoppas!!


Ginza är väldigt speciell, inte alls bara därför att hon är en import utan för att hon är så där härligt barnslig och naiv. Hon blev ju två år i december men hon känns fortfarande som en junior på nått vis. Hmm svårt att förklara, dom som träffat henne tror jag förstår....Hon blir nog aldrig riktigt vuxen, eller ja jag hoppas att hon inte blir det, för hon är grymt kul den hunden!


Bilden ovan är från kennelns första kull "Elvis+Stella"(Min Kompis Elvis-Presley och Skybar Dimensional Cataclysm), när man ser den bilden blir man ju ännu mer sugen på valpar...


Nu ska jag plocka lite tvätt och mysa lite med sonen som snart ska sova..

Ha det gott allihopa!!

Ovido - Quiz & Flashcards